توسعه و تکامل (بخش نهم ـ تشکیلات جنگل <قسمت دوم>)

علت پیوستن ضرغام السلطنه به جنگل با وجود عناد و کینه توزی های دیرین , رنجشی بود که از روس ها حاصل نموده بود بدین معنی که کنسول روس به علت فوت یکی از افسرانش در طالش به او ظنین شد و امیر مقتدر را دستگیر و در انزلی زندانی نمود که بعدا به کمک (( مسیو آواگیم سر کیسیان)) که از بازرگانان خوشنام ارمنی های مقیم بندر انزلی بود و در مذاکراتش با اشخاص , آنجا که محتاج به اقامه دلیل می شد از پاکدلی به حضرت ابوالفضل عباس قسم یاد می کند از حبس نجات می یابد .
حالا دیگر تقریبا تمام خطه گیلان در قلمرو قدرت جنگلی ها است زیرا از یک طرف به مرز آذربایجان و زنجان رسیده و از طرف دیگر , به مازندران و نور و کجور نزدیک شده اند .
سران جنگل فارغ از هجوم خصمانه روس و تعرض دولت و عشایر اطراف گیلان درصدد بر می آیند به نیروی تحت اختیارشان سازمان بدهند , ابتدا کسما مرکز تاسیسات مالی و اداری می شود و حاجی احمد که مرد قوی شماره دو جنگل محسوب می گردید به تاسیسات مزبور نظارت می نماید .
گوراب زرمخ برای تشکیلات نظامی انتخاب و یک مدرسه ((سوزافیسیه)) در آنجا دایر می گردد .
ریاست مدرسه نظام به ماژرفن پاشن آلمانی محول می شود که لیوتنان اشتریخ اتریشی و چند افسر دیگر زیر د ستش کار می کردند . اینان افسرانی بودند که از زندان روس ها فرار کرده و با شنیدن نام و آوازه جنگلیها به گوراب زرمخ و کسما روی آورده بودند .
افسران میهن پرست ایرانی که با جنگل همکاری داشتند عبارت بودند کاپیتان علی اکبر خان سیاه پوش ـ نصرت الله خان آزاد راد ـ علی اکبر خان آب زرشکی ـ‌ سلطان داوود خان ـ شاهپور خان مختاری و چند نفر دیگر که به تعلیمات نظامی داوطلبان اشتغال داشته اند .
در این هنگام جوانان پرشور گیلانی کانون های گرم خانوادگی را ترک و برای فراگرفتن تعلیمات نظامی و آماده شدن برای خدمت به میهن , راه گوراب زرمخ را در پیش می گرفتند .
شهر لاهیجان نیز که تا این وقت آرام و ساکت بود به هیجان آمد و به تاسیس نظام ملی پرداخت .


هیچ نظری موجود نیست: